GROSCHE Moka Pot ile En İyi Lezzeti Nasıl Yakalarsınız

Moka Pot ile kahve demlerken en keyifli noktalardan biri lezzeti özelleştirebilmenizdir. Bu yazıda size bu özelleştirmeyi nasıl daha verimli yapabileceğinizi anlatacağız.

1- Uygun Miktar

Moka Pot’larda kahve demlerken miktarı düşüremezsiniz. Dolayısıyla kaç cup bir mokapota sahipseniz o kadar demlemelisiniz. Örneğin 6 Cup bir moka potta 3 cup demlemek için daha az kahve koyarsanız, alt haznede yeterli basınç oluşmaz ve su kahve içinde yeteri kadar zaman geçirmediği için demleme kalitesi düşer. Bu nedenle Moka Pot alırken günlük rutininizde kullanacağınız büyüklükte bir moka pot almalısınız.

2- Moka Pot için Kahve Öğütme İnceliği

Lezzetli bir kahve elde etmek için kahvenizi kendiniz öğütmelisiniz. Bunun için Bremen öğütücümüzü kullanabilirsiniz. Moka Pot için öğütme inceliği espressodan bir miktar daha kalın olmalıdır fakat asla pour over demlerken ki kadar kalın olmamalıdır. Unutmayın espresso’dan birazcık daha kalın! Eğer olması gerekenden ince öğüttüyseniz bu taneciklerin bir kısmı filtreden geçip pot içine girebilir ve lezzeti bozar. Öte yandan incelik arttıkça basınç halinde sıkışma da artacağı için su kahve içinde daha fazla zaman geçirir bu da tatta acılığa yol açar. Daha kalın öğüttüyseniz de yeterli basınç oluşmayabilir ve suyun temas süresi kısalacağı için daha düşük yoğunlukta ve kalitede bir demleme ortaya çıkar

3- Sunum

Moka Potta kahvenizi hazırladıktan sonra içine bir miktar sıcak su ekleyerek lezzeti biraz daha seyreltebilir ve bir americano gibi tüketebilirsiniz. Burada en güzel taraf ise içine koyacağınız sıcak su miktarı tamamen sizin zevkinize kalmıştır. Tabi bir de sunum yapacağınız fincan alacağınız keyfi katlayacaktır. Hem kahvenizin soğumaması hem de göz zevkinizin beslenmesi için Turin veya Fresno çift cidarlı fincanlarımızı deneyebilirsiniz.

Afiyet Olsun

Unutmayın aldığınız her GROSCHE ürünü temiz suya ihtiyacı olan bir kişinin 50+ gün su ihtiyacını karşılıyor. Biz bunu dünyaya bir borcumuz olarak görüyoruz ve sizin desteğinizle her geçen gün daha fazla kişiye temiz su ulaştırabiliyoruz.

Siz bardağınızı doldurduğunuzda ihtiyacı olan bir kişinin de bardağı dolsun istiyoruz o yüzden diyoruz ki

#BirBardakDiğeriniDoldursun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir